ONDERHOUDSBEURT EN REPARATIES

Onze werkplaats

Reparatie

Onderhoud

Het is zeker belangrijk om uw Jaguar regelmatig een onderhoudsbeurt te geven en tijdig te laten repareren bij een mankement. Zo voorkomt u onnodige kosten en zorgt u voor een goed werkende auto. Wij van Jag Parts Enter doen er alles aan om uw voertuig veilig en bedrijfszeker op de weg te houden.

We zijn een goede onderhoudsspecialist in Jaguars en Land Rovers. Onze specialiteiten zijn:

  • Onderhoudsbeurten voor Jaguar S-Type, X-types, XF, XJ’s, XK en Land Rovers;
  • Verkoop van gebruikte  Jaguar-onderdelen en ook mooie Jaguar-occasions;
  • Topservice leveren voor u en uw Jaguar.

Een paar foto's van ons verhaal

DSC_0402
DSC_0162

Het effect van een foutieve koppakkingmontage

Van een van onze ingekochte S-Types V8 was de koppakking lek. Het leek ons leuk om hier een klein fotoreportage van te maken om te laten zien wat er mis kan gaan als de koppakking niet goed gemonteerd wordt.  

Bij bank een was de koppakking bij cilinder drie kapot waardoor er koelwater in de cilinder terechtkwam. Hierdoor was er geen ontsteking en bleef de zuiger blank. 

Ook op de cilinderkop van bank 1 is te zien dat de derde cilinder geen ontsteking had. 

Waarschijnlijk heeft de vorige reparateur iets tussen de cilinderkop en het cilinderblok laten liggen waardoor de koppakking tijdens de montage beschadigd is. In plaats van een nieuwe koppakking te nemen, is het met de kapotte geprobeerd. 

Het is erg belangrijk dat bij de demontage alle onderdelen op volgorde gelegd worden en er ook geen mix ontstaat met bank 1 en 2 en bij montage alles weer op dezelfde plek komt.